Meteen naar de inhoud

Annemieke Mars

Achtergrond

Na mijn commerciële hbo-opleiding (heao) heb ik als intercedent gewerkt bij Randstad Uitzendbureau. Een mooie tijd, waarin ik diverse bedrijfstakken heb leren kennen en zowel vanuit de werknemer als de werkgever heb leren denken. Toen ik bij Randstad interne trainingen ging geven, werd ik daar zo enthousiast van, dat ik in 2000 de stap naar het trainersvak heb gemaakt. Ik ben 15 jaar actief geweest als (senior) trainer/coach bij achtereenvolgens SARV Advies en Training, Search & Results Trainingen en VMR Training en Coaching. In 2015 heb ik Zin & Zin opgericht.

Brede ervaring als trainer/coach

  • ervaring bij commerciële, non-profit- en (semi)-overheidsorganisaties
  • bekend met een veelheid aan branches, waaronder zakelijke dienstverlening, IT, techniek, facilitair, agri, catering, zorg, onderwijs en retail
  • gewerkt met deelnemers van lbo- tot wo-niveau, door heel Nederland, bij grote en kleine organisaties, met formele en informele bedrijfsculturen
  • ruime ervaring in training en coaching op het vlak van communicatie, persoonlijke ontwikkeling en leiderschap

De mens achter de medewerker

Mijn specialisme zit niet in een bepaalde branche of type trainingen. Ik ben vooral geïnteresseerd in de mens achter de medewerker. Wie is hij, wat drijft hem, wat houdt hem tegen, waar zit zijn kracht, wat heeft hij nodig om te groeien? Mijn ervaring is dat training of coaching pas blijvend resultaat heeft wanneer mensen zich als persoon met het geleerde kunnen verbinden.

Verdieping

Om die menselijke kant beter te doorgronden (en omdat ik het gewoon leuk vond), heb ik tijdens mijn loopbaan nog twee hbo-opleidingen gevolgd: Polyenergetische Therapie en Zingeving & Spiritualiteit. Hoewel deze studies strikt genomen opleiden tot therapeut, bieden ze een schat aan inhoud waaruit ik als trainer/coach regelmatig geput heb en nog steeds put.

Vrijwilligerswerk

Door deze beide opleidingen is mijn altijd al aanwezige interesse aangewakkerd voor thema’s van levensbeschouwelijke aard, rond leven, dood en zingeving. Om hier invulling aan te geven schrijf ik regelmatig korte artikelen. Ook heb ik naast mijn werk een aantal jaar vrijwilligerswerk gedaan voor de Stichting Elisabeth Kübler-Ross. Momenteel ben ik actief als lid van het Hoofdbestuur van Vereniging Yarden, met in portefeuille voorlichting- en bewustwording op het gebied van sterven, rouw en verlies.

Annemieke Mars

senior trainer/coach
06-21555178
info@zinenzin.nl